Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bahar çiçeklerle 'merhaba' dedi

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - Halk arasındaki inanışa göre 19 Şubat'ta havaya düşen cemre, baharın gelişini müjdeledi. İkinci cemrenin 27 Şubat'ta suya düşeceğine inanılan cemrelerin üçüncüsü de 6 Mart'ta toprağa düşecek.

        Havanın ısınmaya başlaması anlamına gelen cemre düşmelerinin ardından 21 Mart'ta da güneşin tam tepeden vurduğunu ve gün ile gecenin eşitlendiğini belirten uzmanlar, Nevruz olarak adlandırılan yenigün bayramının baharın asıl müjdecisi olduğunu söylüyorlar.

        Ödemiş'in meyve fidanı üretimi ile ünlü Bademli beldesini ziyaret eden vatandaşlar da baharı müjdeleyen çiçeklerin açılışını yakından görme olanağı buldular. Kütüphane Müdürü Sevda Talu, Avukat Safiye Özçelik ve Öğretmen Ümran Ateş Akça, çiçek açan meyve ağaçlarının içinde poz verip selfie (özçekim) yaptı. Bu yıl Ödemiş'te kış yaşanmadığını belirten Safiye Özçelik, "Kış yaşanmadı ama biz yine de baharı özlemişiz. Günün yorgunluğunu atmak için şöyle bir Bademli gezisi yapalım dedik. Her taraf çiçek açmış. Her taraf renge bürünmüş' dedi.

        (OŞ-Y)

        24.02.2018 14:03:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler