Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ataşehir'de sıfır atık günleri başladı

        - "Gelecek İçin Geri Dönüşüm" konulu eğitim semineri düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ataşehir Belediyesi ile ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) tarafından "Gelecek İçin Geri Dönüşüm" konulu eğitim semineri düzenlendi.

        Ataşehir'de "Gelecek İçin Geri Dönüşüm" konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Eğitim seminerinde Ataşehir'deki ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerine, Ataşehir mahalle muhtarlarına ve Ataşehir Belediyesi Zabıta komiserlerine "Atık Yönetimi ve Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşümü" hakkında eğitim ve bilgiler verildi.

        Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu'nda düzenlenen seminer, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Büro sorumlusu Kimyager Betül Gür tarafından belediyenin çalışmaları hakkında verdiği bilgilerle başladı.

        Seminerin konuşmacısı ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç; çevre kirliliği ve boyutları, geri dönüşüm yöntemleri ve kullanım alanları, Türkiye'deki atık kaynaklı sorunlar, geri kazanımın yerküre için önemi ve Türkiye'de uygulanan geri dönüşüm sistemleri ile geri dönüşümün faydaları konularında sunum yaptı.

        Anaç, "1980'lerin sonunda oluşmaya başlayan geri dönüşüm düşüncesi sonrası, bugün ülkemizde 800 civarında geri dönüşüm tesisi bulunmakta. Ataşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Eğiticilerin Eğitim' semineriyle, çocuklarımızın eğitimlerini gerçekleştiren değerli öğretmenlerimizi bilgilendirerek geri dönüşüm uygulamaları ve yararları konusunda bilgi paylaşımında bulunmuş olacağız" dedi.

        Seminere katılan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ise; Belediyenin çevre koruma ve geri dönüşüm çalışmalarına verdiği önemi belirtirken, daha temiz bir gelecek için yeni projeler geliştireceklerini ve bunun için Ataşehir'de sıfır atık günleri başlattıklarını söyledi.

        Seminer sonunda katılımcılara ÇEVKO Vakfı Eğitim Programı Katılım Sertifikası verildi.

        (HB-BA-Y)

        28.02.2018 10:20:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler