Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe'de önce asbest denetimi, sonra yıkım

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, 2018 yılının ilk iki ayında 65 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. Bu binalardan 8'inde, insan sağlığına olumsuz etkileri olan asbeste rastlandı.

        Maltepe Belediyesi, 2018'in ilk 2 ayı içerisinde yıkım yapılacak 65 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. Bu binaların 8'inde asbeste rastlanıldı. Binalara, gerekli önlemler alındıktan sonra yıkım ruhsatı verildi. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Mart 2016'dan itibaren başlattığı denetimlerde, bin 197 binada inceleme yaptı ve bunların 240 tanesinde asbest tespit etti. Bu binaların tamamı, özel ekipler tarafından asbestten arındırılıp, yıkımları gerçekleştirildi.

        Asbest nedir?

        Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.

        (HB-HA-Y)

        01.03.2018 13:24:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler