Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Özaltun: "Beyşehir'de bu dönem, altın harflerle anılan bir dönem olacak"

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin bazı merkez ve dış mahalle muhtarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in bazı merkez ve dış mahalle muhtarlarıyla düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Beyşehir Belediyesi Toplantı Salonunda, Belediye Başkanı Murat Özaltun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Esentepe, Hacıarmağan, Avşar, Dalyan, Müftü ve Gökçekuyu mahalle muhtarları ile belediyenin birim müdürleri katıldı. Toplantıda, söz konusu mahallelerde bu yıl yapılması planlanan proje, yatırımlar ele alındı. Muhtarlardan gelen talepler dinlenirken, anlatılan sorunlar masaya yatırıldı.

        Başkan Murat Özaltun, toplantıda yaptığı konuşmada, Beyşehir'in 12'si merkez, 55'i dış olmak üzere toplam 67 mahallesinin bulunduğunu hatırlatarak, belediye olarak çok geniş bir coğrafyada yerleşim merkezlerine hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi. Bu mahallelerin muhtarlarıyla düzenlemeye başladıkları bu tür istişare toplantılarının devamının geleceğini vurgulayan Özaltun, diğer mahallerin muhtarlarıyla da bir araya gelerek, yerleşim merkezlerine götürülecek. Yatırımların masaya yatırılmak suretiyle gelen yeni taleplerin de ilgili birim müdürleri tarafından notlarının alınıp değerlendirildikten sonra bu isteklerin hizmete dönüşmeye başlayacağını söyledi. Toplantıda, Beyşehir'in hizmet ve yatırım yönünden çok parlak bir dönemi yaşadığını bir kez daha yineleyen ve elde edilen bu başarının birlik beraberlik içerisinde, toplumun her kesimiyle yek vücut olarak hareket edilerek hizmet üretilmesinden kaynaklandığını dile getiren Özaltun, mahalle muhtarlarının da bu çalışmalarda çok önemli bir payının olduğunu ifade etti. Beyşehir'in mahallelerine muhtarlarla sürekli olarak istişare ederek, onların taleplerini dinleyerek hizmet götürdüklerini anlatan Özaltun, Beyşehir Belediyesinin mali imkanlar yönünden geldiği noktaya da dikkat çekti. Göreve geldiğinde taşeron personelin 3 ay maaş alamazken, bu dönem tüm çalışanların ayın 15'i geldiğinde maaşlarını alabilir bir noktaya geldiğini anlatan Özaltun, "Yine belediye olarak esnafa geçmişte çok miktarda borcumuz vardı. Şu anda şükürler olsun, rutin işlerimiz haricinde esnafımıza yüklü miktarda borcumuz bulunmuyor"diye konuştu.

        "Hizmet yönünden hiçbir mahallemiz mağdur olmayacak"

        Beyşehir Belediyesinin 2018 yılında ilçeye kazandırmayı planladığı yeni yatırım ve hizmetlere de değinen Özaltun, kurum olarak bu yıl içerisinde gerçekleşen 38 milyon liralık bir ihale sürecinin ardından yeni proje ve çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 38 milyon liralık yatırım kaleminin, 9 milyonunun yollara serilecek asfalt, 7 milyon lirasının ise yine yollara döşenecek kilitli parke taşı alımından oluştuğunu vurgulayan Özaltun, "Doğanbey Mahallemizdeki, yeni mezbahada yapım çalışmaları, Huğlu'da kapalı halı sahamız ve bu yıl içerisinde hayata geçireceğimiz düğün salonları yatırımlarımız da bu rakamların içerisine dahil. Çöp konteyneridir veya drenajıdır, ilaçlamasıdır gibi rakamları alt alta koyduğumuzda sadece 2018 yılı için yapılan ihale bedelimiz 38 milyon lira civarına ulaşıyor. Beyşehir tarihinde bir rekor. Biz bu yatırımları yaparken işte mahalle muhtarlarımızın taleplerini de dinleyerek, onlarla istişare ederek yerine getiriyoruz. Bu dönemde, hizmet yönünden hiçbir mahallemiz mağdur olmayacak. Muhtarlarımızdan ne talepler geliyorsa, imkanlarımız ölçüsünde yerine getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        (ARÖ-AH-Y)

        02.03.2018 12:34:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler