Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, "Okuma Yazma Seferberliği" başlattı. İlçede okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik başlatılan okuma yazma kursu, yoğun ilgi gördü.

        Arnavutköy Belediyesi tarafından hizmete açılan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, kadınların hayatlarına dokunarak, birçok çalışmaya öncülük ediyor. Her dönem açılan kurslar ile kadınların eğitim hayatlarında dönüm noktası haline gelen Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, son açtığı kurs ile Arnavutköy'de büyük bir ilgi görüyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığında Türkiye genelinde Okuryazarlık Seferberliği başlatılmasıyla beraber, bu seferberliğe kayıtsız kalmayan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, okuma yazma bilmeyen vatandaşların eğitimi için kurs açtı. 20 kişilik sınıflarda eğim alan öğrenciler 1. Kademe Okuma Yazma Eğitimini, müfredata uygun bir şekilde tamamlayacak. 167 kişinin ön kayıt yaptırdığı okuryazarlık kursunda, okuma yazma kursların sayısı kısa süre içerisinde artarak devam edecek.

        Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Akademisi Koordinatörü Damla Saygıvar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan 'Okuma Yazma Seferberliği', Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizde büyük ilgi gördü. 'Okuma Yazma Seferberliği' ile ilgili çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. 167 başvurunun olduğu kursumuzun alt yapısını oluşturduk. Gerekli çalışmaları ve koordinasyonu sağladıktan sonra kursumuzu aktif hale getirdik. Kurslarımızın devamlılığını sağlayarak, verimli ve kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Okuma yazma kurslarımız 1'inci ve 2'nci kademe olarak uygulanıp, okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın 1'inci Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursları'na katılmalarını sağlanarak, okuryazar hale getirilecek. İlkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2'nci Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursları'na ise gerekli yönlendirmeleri sağlayacağız. Bir ülkenin gelişmişliği ve büyüklüğü, eğitim kalitesi ve okuma yazma oranıyla ölçülüyorsa bizler de ülkenin temel taşı olan eğitimin artırılması ve herkesin okuryazar konuma gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Biz de bu anlamda desteğini esirgemeyen Arnavutköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Haşim Baltacı'ya teşekkür ederiz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler