Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan Komando Uzman Çavuş Alper Çalın, TSK ve ÖSO'nun Raco beldesindeki bin 83 rakımlı tepeye yaptığı operasyonda teröristlerin saldırısında pusuya düşerek şehit olan 8 arkadaşı ve Afrin'de savaşan Mehmetçikler için mevlit okuttu.

        "Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, 11 gün önce İzmir Bornova'dan komandolar Afrin'e geçiş yaptı. 01 Mart Perşembe günü ise Afrin'de icra edilen operasyonlar esnasında Raco beldesinde bin 83 rakımlı Kel Tepeyi almak için TSK ve ÖSO birlikleri harekete geçti. Bu sırada tepede tünelden çıkan YPG'li teröristler, askere pusu kurarak ağır silahlarla ateş açınca yaşanan 10 saatlik çatışma sonunda 8 asker şehit olurken çok sayıda asker de yaralandı. Adana'nın Saimbeyli ilçesinden 3 yıllık komando Uzman Çavuş Alper Çalın (24), aynı çatışmada yaralanınca dün memleketine geldi.

        Bugün ise gazi Çalın, teröristlerin saldırısında pusuya düşerek şehit olan 8 arkadaşı ve Afrin'de savaşan Mehmetçikler için mevlit okuttu. Çok sayıda yakını, kent protokolü ve mahallelinin katıldığı mevlit sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Alper Çalın, "8 şehit verdiğimizde arkadaşlarımla beraberdik. Bugün o şehitlerimiz, yaralılarımız ve Afrin'de savaşan arkadaşlarımız adına mevlit okuttuk. Adana'dan çok kişi geldi. Arayıp soranlardan Allah razı olsun. Herkesten Allah razı olsun. Biz ayağa kalktık. Allah nasip ederse görevimize devam edeceğiz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler