Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların eşitlik mücadelesi açısından çok önemli bir gün olduğuna vurgu yaparak, "Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı ve duyarlılığı temsil eden kadınlar çağdaş toplumların da temel taşlarıdır. Kadını yok sayan toplumlar geri kalmaya mahkumdur" dedi.

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü ne yazık ki kadına yönelik şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz. Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı ve duyarlılığı temsil eden kadınlar çağdaş toplumların da temel taşlarıdır. Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetin artması, kadının halen toplumuzda hak ettiği yerde olmaması son derece düşündürücü ve üzücüdür. Kadına şiddetin önlenmesinde en etkili yollardan biri, toplumsal yapı içinde kadınımızı her alanda güçlendirmektir. Unutulmamalıdır ki, bir ülkede kadınlar, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama etkin katılıyor ise ve kadın ne kadar özgürse, demokrasi de o kadar güçlüdür. Kalkınma sürecinde kadınların etkin biçimde yer alması, iş gücüne katılımının artırılması sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilebilmesinde temel unsurdur. Kadınların oluşturucu gücünü kullanamayan toplumlar geri kalmış, üretemeyen, sorunlarını çözemeyen yığınlar haline dönüşmüştür. Kadınların sosyal ve siyasal hayatta hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları ise yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının en temel şartıdır. Kadınlarımızın laik, demokratik, çağdaş Atatürk Devrimleri ile birlikte elde ettiği hak ve kazanımlarını, siyasal karar mekanizmalarında rol alarak daha da güçlendirmeleri gerektiğine inanıyorum. Cinsiyet ayrımının olmadığı, insanların eşit, kardeşçe ve barış içinde yaşayabilmeleri umuduyla, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler