Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Eyüpsultan Belediyesi Başkan Remzi Aydın, Çırçır Mahallesi'nin tapu sorununun çözüldüğünü belirterek, "Vakıf parsellerinde ya da hazine parsellerinde gecekondusu olan vatandaşlarımızın tapu problemleri çözüldü. Bu altmış yıllık bir sorundu" dedi.

        Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her Perşembe günü sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan'da Gündem programında yapılan faaliyetler konuşulurken, vatandaşların soruları da cevaplandırılmaya devam ediyor.

        Sosyal medya üzerinden gelen soruların Başkan Remzi Aydın'a iletildiği programda, tapu sorunlarıyla ilgili gelen sorular da cevaplandırıldı.

        "60 yıllık sorun çözüldü"

        "Çırçır Mahallesinin tapu sorunu çözüldü" diyen Başkan Remzi Aydın, "Vakıf parsellerinde ya da hazine parsellerinde gecekondusu olan vatandaşlarımızın tapu problemleri çözüldü. Kanun çıktı biliyorsunuz, bu altmış yıllık bir sorundu. Ben buradan vatandaşlarımıza tekrardan çağrıda bulunuyorum; Bu durumdaki tüm vatandaşlarımız, evrakları ile beraber Plan ve Proje Müdürlüğümüze müracaat etsinler" dedi.

        Çırçır Mahallesindeki vatandaşlara müjde

        "Çırçırlı vatandaşlarımız şu an muhtemelen ilgi ile izliyordur. Biz bunların bir bölümünü şimdi takasa dahil ediyoruz" diyen Remzi Aydın, "Bize en çok sorulan şey soru; Metrekare fiyatı ne olacak? Ortalıkta bazı spekülasyonlar dolaşıyormuş. Biz Defterdarlık ile görüştük, Çırçır'daki hazine ve vakıf parsellerindeki gecekonduların satış değeri, emlak vergisinin iki katı civarında olacak. Bunun da müjdesini buradan vermiş olayım" dedi.

        "Vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek"

        Öte yandan Bahariye Yolundaki gecekondularla ilgili olarak gelen soruya da cevap veren Başkan Remzi Aydın, "Gecekondular, ağaçlandırma bölgesi olarak planladığımız yerde kalıyor. O bölgede plan tadilatı olmadığı sürece, maalesef yapabileceğimiz bir şey yok. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüştük; orada vatandaşlarımız mağdur edilmeden, tapuları varsa tapularını uygun bedeller ile istimlak ederek bir çalışma yapılacak" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler