Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Yenimahalle'de 80. Yıl Anaokulu ve Gündüz Bakımevindeki miniklere 112 Acil Servis çağrı hattının doğru kullanılmasıyla ilgili eğitim verilerek, acil yardım ambulansları tanıtıldı.

        112 Acil Servis çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla hayata geçirilen "Yaşama Yol Ver" Projesi kapsamında yapılan çalışmada, Yenimahalleli miniklere önce teorik, ardından da uygulamalı eğitim verildi. 112 ATT personelleri çocuklara ambulansı hangi durumda aramaları gerektiğini, trafikte ambulansa yol vermenin önemini anlattı. Ardından çok merak ettikleri ambulansın içine de binerek acil tıp teknisyenleri ağabey ve ablalarından ambulans içindeki cihazları ve hastayı hayata bağlayan ilk yardım müdahalelerini öğrenen Yenimahalleli miniklere 'Yaşama Yol Ver' yazılı şapkalar dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler