Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Gülseren-Anayurt mahallelerinde uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

        Anayurt Mahalle Muhtarlığı'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "5 etap ve 5 bin 260 konuttan oluşan Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projemizin bölgeye kazandıracağı yeni imaj tüm Ankara'ya örnek olacak. Hızla devam eden projede amacımız biran önce siz hak sahiplerine evlerini teslim etmek" dedi.

        Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 21'i konut, yüzde 57''si yeşil alan, yüzde 22'sinin yol ve sosyal donatı alanı olması nedeniyle tercih edilen bir çalışma olduğunu belirten Akgül, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri ortalama 9 yılda tamamlanıyor. Biz bu süreyi minimize ederek vatandaşlarımızın biran önce evlerine kavuşması için TOKİ Başkanımız ve yetkililerle sürekli istişarelerde bulunuyor, bunların neticesinde de sizleri bilgilendiriyoruz" dedi.

        Anayurt ve Gülseren mahallelerinde bu dönüşümle birlikte çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek, depreme dayanıklı modern konutların inşa edildiğini ifade eden TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu ise, "Bütün dairelerimiz fen ve sanat kurallarına uygun şekilde yapılıyor. Her daire aynı kalite ve aynı işçilikle inşa ediliyor" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler