Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Şefkatli Kalemler Öykü Yazarlığı Atölyesi'nde eğitim gören ve çoğu ev hanımı olan 14 kadın, 17 öyküden oluşan "Bizim Öykülerimiz" isimli kitabı çıkardı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve gazeteci-yazar Nagehan Alçı da lansmana katıldı.

        Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 14 kadın yazdığı 17 öykünün birleştirilerek oluşturulduğu ''Bizim Öykülerimiz'' adlı kitabın lansmanı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Lansmana Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve gazeteci-yazar Nagehan Alçı da katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte kadınlar, kaleme aldıkları kitabı anlattı.

        Lansmana katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hem de gündem hakkında açıklamalarda bulundu.

        Kadınların bir güne sığamayacak kadar değerli olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ''Aslında kendilerini daha başka projelerde de görmüştük ama böyle medeni cesaretini göstererek farklı güzel bir projeye daha katıldıkları için ben kendilerini öncelikle tebrik ediyorum. Bu bir cesaret meselesi. Çekingenlik insanın ruhunda var. Belki hayalinde çok büyük bir dünya var. Çok geniş bir ufuk var. Ama kendini ifade edebilmek içerisinde olan bir medeni cesaret için bunun yanında da o imkanı bulabilmek, o fırsatı verebilmekte gerekli. Biz işte o imkanı bulup, fırsatı verdiğimizde çok farklı güzellikler ortaya çıktığını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün farklı bir zaman. Yani 8 Mart öncesi. Gerçi biz hep ifade ediyoruz. Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız bir güne sığacak değerde değil. Cennetin onların ayakları altına serildiği böyle bir kutsal inancın mensupları olarak bizler aslında hayatın her alanında önceliklerin içerisinde gördüğümüz o kadınlarımızı, sürekli hatırlamak ve sürekli saygı ve sevgide onları ön planda tutmanın bizim inancımız gereği olduğunu düşünüyorum. Hayatın her alanında anaları ve kadınları görürsünüz. Bakın Afrin operasyonu var. Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde. İlk acı düştüğünde ağlayanların yine analar olduğunu görüyoruz. Tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Rabbim onların şefaatlerini bizlere nail eylesin" dedi.

        ''Bundan sonra kimse bu ülkeye rol biçemeyecek''

        Zeytin Dalı Harekatı'nda Türkiye'nin tüm dünya ile mücadele ettiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bugün biz Afrin'de sadece YPG'yle PKK'yla DEAŞ'la mücadele etmiyoruz. İnanın başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın süper güçlerine karşı mücadele ediyoruz. Karşınızda terör örgütlerinin yapmış oldukları mevzilere ve ele geçirdikleri silahlara baktığınızda tüm dünyaya karşı bir top yekün mücadele veren bir ülke konumundayız. Bundan sonra artık kimse bu ülkeye rol biçemeyecek ve bu ülkenin geleceğiyle de asla oynayamayacak. İnşallah bir an önce de Zeytin Dalı Harekatı sonuçlanır ve barış o bölgede de hakim kalır" diye konuştu.

        İnsanın kendisini sevmeden başkasına sevgi ve saygı duyamayacağını dile getiren gazeteci-yazar Nagehan Alçı, "Şimdi malum yarın kadınlar günü. Söyleyecek çok şey var. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkürler. Bağcılar'ı çok uzun süredir büyük bir başarıyla yönetiyor. Gördüğüm kadarıyla arada beyler de var ama ben bugün biraz iltimas geçip biraz biz kadınlara yönelik sesleneceğim. Sayın Belediye Başkanımız büyük bir resim çizdi. Afrin'den bahsetti, dünyadan bahsetti. Çok önemli şeyler oluyor. Zor bir süreçten geçiyoruz ama isterseniz gelin bugün biraz kendimizden bahsedelim Yani onca sorunu takip ediyoruz, kafa yoruyoruz, üzülüyoruz ama şunu unutmayalım yarın hazır 8 Mart iken kişisel olandan bahsedelim. Kadın meselesi 'ben' den başlar. 'Ben' demeyi öğrenmekten bahsedelim. Çünkü ben sizin hikayelerinizi okurken çok duygulandım. Şunu gördüm. 'Ben' demeyi bilen kadınlar var. 'Ben' demeyi bilmeyen kadınlar yüzünden çok acılar çekiyoruz. 'Ben' güzeldir. 'Ben' i sevmek önemlidir. Hayatı sevmek, çocuklarını sevmek, kocanı sevmek 'ben' i sevmekten başlar" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler