Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Karataş Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan kadın tutuklu ve hükümlülere karanfil verdi. Etkinlikte konuşan Başsavcı Yeldan, "Ülkemizde kadınlarımızın şiddete istismara uğramadığı, kız çocuklarımızın toplumun tüm kesimlerinde hayatlarının sürdürebildiği, eğitimlerine devam edebildiği, huzurlu ve mutlu şekilde geleceği kendilerine hazırlayabildiği günleri hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

        Yaklaşık 250 kadın tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Erkan Ünlü, kadın hakim ve Cumhuriyet savcısı adayları katıldı. Etkinlikte konuşan Başsavcı Yeldan, bugünün önemli ve özel bir gün olduğunu belirterek, "Bizleri var eden, hayatın her aşamasında güzelliği, iyiliği, şefkati ve merhameti yaşatan, yavrularını hayata hazırlayan, üreten, çalışan, emek veren, ülkemize büyük katkılar sağlayan, cumhuriyetimizi, devletimizi, milletimizi ayakta tutan tüm annelerimizin ve kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bu güzel günün, kadınların toplum içinde saygınlığına, onuruna daha yakışır bir gün olmasını ve hepimizde bu bilinç ve farkındalığın artmasına imkan sağlamasını diliyorum. Ülkemizde kadınlarımızın şiddete istismara uğramadığı, kız çocuklarımızın toplumun tüm kesimlerinde hayatlarının sürdürebildiği, eğitimlerine devam edebildiği, huzurlu ve mutlu şekilde geleceği kendilerine hazırlayabildiği günleri hep beraber inşa edeceğiz" diye konuştu.

        "Cezaevindeki eğitim ve üretim faaliyetlerine katılın"

        En büyük düşmanın cehalet olduğunu, bu nedenle kadınların eğitimine çok önem verilmesi gerektiğini kaydeden Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Burada olmanızın bir sebebi olabilir. Ama biz bundan sonrasına bakıyoruz. Sizler buradan ayrıldığınızda mutlaka ailenize, mahallenize, çevrenize faydalı işler yapan, emek sarf eden, özellikli ve nitelikli bireyler olacaksınız. Bu yüzden cezaevinde verilen kurslarımıza, atölye, üretim, meslek edindirme faaliyetleri ve kitap okuma gibi eğitim çalışmalarına katılın. Okumanın, öğrenmenin yaşı yok. İlim beşikten mezara kadar. Bu nedenle biz sürekli kendimizi yenilemek için çaba göstereceğiz. Mutlaka bu eğitim çalışmalarına katılarak buradaki zamanını boş geçirmemeye gayret gösterin."

        Kadın polis ve güvenlik görevlilerine çiçek

        Konuşmaların ardından Başsavcı Ali Yeldan ile beraberindekiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına hükümlü ve tutuklu kadınlara karanfil verdi. Kadınlarla sohbet eden Yeldan, daha sonra Karataş Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan eğitim ve kurs çalışmalarını yerinde inceleyip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeldan, kente dönüşte yol kontrolü yapan Doğankent Polis Uygulama Noktası'nda görevli kadın polisler ile Adana Adliyesi'nde görev yapan kadın polisler ve güvenlik görevlilerine de çiçek hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler