Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile El İşi Ürünleri sergisi düzenlenen tören ile açıldı.

        Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Belediye Yemekhanesinde Belediye de çalışan bayanlara öğle yemeği ikramında bulunan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Belediye çalışanlarına kahve fincan takımı ile birer saksı çiçeği hediye etti.

        Halkın, özellikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını dolayısı ile birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesince her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 17 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Makrome, kuaförlük, Ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlar da açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte, hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar" dedi.

        Melikgazi Kaymakamının eşi Ayşe Yırık, Melikgazi Belediye Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr.Necmiye Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanının eşi Fatma Çolakbayraktar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timocin ,Ak Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve belediye birim müdürleri sergide yer alan eserleri tek tek gezerek bilgi aldılar ve bu güzel eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik ettiler.

        Anadolu Kültür ve Sanatının

        Bu tür kurslar ile Anadolu Kültür ve Sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade eden BaşkanDr. Memduh Büyükkılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile kadınlara yönelik çalışmaları sergilemek istediklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler