Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'nın Kulu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

        Kulu İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'un Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümü, Kulu Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Kulu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Karagedik, "Ben de sizler gibi büyük usta merhum Mehmet Akif Ersoy'a minnet ve hürmetlerimi ifade ediyor, mekanı cennet olsun diyor, şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu bizlere ki, Mehmet Akif Ersoy gibi temiz ve pak bir vicdanı yad eden, onun fikirleri, eserleri ve yazdığı mesajlarla aydınlanan ve yaşam felsefesiyle donatılan bir neslin mensuplarıyız. Ne mutlu bizlere ki, büyük üstadın coşkusunu, heyecanını millet aşkını, davasını ve fikirlerini paylaşmak için bu gün buradayız. Anadolu coğrafyasında yaşayan yüreklerin bir olması beraber olması ve geleceğe birlikte yürümesi temennisiyle büyük ustayı bir kez daha yad ediyor, sizleri onun eserlerini tüm kalbi duygularınızla yaşamaya ve anlamaya davet ediyorum. Programda emeği geçenlere ve sizlerin katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        Program daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan video gösterimi, okul öğrencileri tarafından İstiklal Marşı konulu oratoryo, bayrak, tiyatro gösterisi, koro çalışması, İstiklal Marşını güzel okuma yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler