Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İstiklal Marşının Kabulünün 97. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

        Başkan Büyükkılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Türk milleti, dünya tarihinin teşekkülünde birçok kez büyük pay sahibi olmuştur. İstiklal Savaşı ile var olma mücadelesine giren Türk milleti, işgal kuvvetleri karşısında cesur bir vatan savunması göstermiştir. Milli Mücadele'nin en çetin günlerinde milli heyecanı koruyacak, milli azim ve imanı manen besleyerek zinde tutacak bir marş hazırlanması için açılan yarışmada Mehmet Akif'in kaleminden çıkan İstiklal Marşı, TBMM tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir. Mehmet Akif, 'Kahraman Ordumuza' ithaf ettiği İstiklal Marşı'nı milletine hediye etmiş; ödül olan parayı bir hayır kurumuna bağışlayarak da büyük bir karakter abidesi olduğunu ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Melikgazi Belediyesi olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yılı vesilesiyle büyük şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler