Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde, meyve yetiştiricisi çiftçilere bahçelerde uygulamalı budama eğitimi verildi.

        Konya İl ve Beyşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinin katılımıyla ilçeye bağlı Karadiken Mahallesinde çeşitli meyveler yetiştiren üreticilere uygulamalı budama eğitimi verildi. Eğitim çalışmaları çerçevesinde Beyşehir bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen elma, kiraz, ayva, ceviz ağaçları ile üzüm asmasının budamalarının nasıl yapılacağı, doğru budama ile nasıl kaliteli meyve alınabileceği, ağaçlara doğru budama şeklinin verilmesinin verime katkıları gibi konular meyve bahçelerinde uygulamalı olarak gösterildi.

        Eğitime katılan meyve yetiştiricileri, bu tür çalışmaların devamının gelmesini beklediklerini belirtip budama konusunda daha önceden bilmedikleri önemli bilgiler edindiklerini vurgularken, yetkililere teşekkür ettiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler