Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez'de 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlenen tören vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

        Körfez'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü ve İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Cumhuriyet Başsavcısı Aplaslan Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Körfez Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Bir Şahsiyet Abidesi Mehmet Akif Ersoy: Bir Fedakarlık ve Rıza Öyküsü" konulu belgeseli sahnelendi. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un ruhuna okunan 97 hatimim duası edildi.

        Programda konuşan Körfez İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, "Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz. Bugün burada Mehmet Akif Ersoy'la ilgili önemli şeyler söylenecek. Onun abide kişiliği, gençlerimize ve hepimize örnek olmalı" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler