Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi, ilçede bulunan tavuk çiftliklerinde yapılan kontrol ve denetimleri yoğunlaştırdı.

        Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çevre Kontrol ve Denetim ekipleri, ilçede yaygın olarak faaliyet gösteren tavuk çiftliklerine yönelik denetimlerini arttırdı. Denetleme yaptıkları tavuk çiftliklerinde, insan sağlığına verdikleri önem ve çalışma koşullarının elverişli olması nedeniyle çiftlik sahiplerine teşekkür eden ekipler, diğer yandan insan sağlığını tehdit eden tavuk çiftliklerine ise uyarı yaptı.

        Konu ile ilgili açıklama yapan kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, "Denetimlerde işletmelerin hangi entegre ile çalıştıkları ve kapasiteleri ile ilgili genel konuları kontrol ediyoruz. Aynı zamanda işletmelerin kesinlikle uyması gereken biogüvenlik kurallarına ve asgari ve teknik şartlara uyup uymadıklarını da denetliyoruz. Bu kapsamda işletmelerde ölü çukuru, kuş teli, dezenfeksiyon paspası vb. gibi biogüvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı da kontrol ediliyor" dedi.

        Denetimlerde zabıta ekipleri, işletmelerde foseptik çukuru ve sızdırmazlığı konusunda işletme sahiplerine ayrıntılı bilgi vererek çevre ve insan sağlığı konusunun önemine dikkat çektiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler