Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı personeliyle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, "Şehircilik anlamında Büyükşehir Belediyesi olarak canla başla çalışıyoruz" dedi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram haftanın bir günü farklı daire çalışanlarıyla bir araya geliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen buluşmalar kapsamında Bayram son olarak İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan personelle bir araya geldi. Birlikteliğe Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, şube müdürleri ve çalışanlar katıldı.

        Konuşmasında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı personelinin yaptığı işlerin önemine değinen Genel Sekreter İlhan Bayram, "Kaleminizle çizdiğiniz her bir çizginin bu kentin geleceğini doğrudan etkiliyor. Bu nedenle yaptığınız iş çok önemli. Kocaeli fiziki anlamda zor bir şehir. Bu nedenle de zor projeler çiziliyor. Şehrimize sürekli alt yapıda da üst yapıda da bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Fiziki anlamda şehircilik anlamında yapılması gereken ne varsa ekiplerimiz buna göre çalışmalar yapıyor" dedi.

        Depremle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Genel Sekreter Bayram, "1999 Gölcük depreminde binlerce canımız, çarpık kentleşme, imar dışı yapılaşma ve sağlıksız yapılar nedeniyle hayatlarını kaybetti. O günden bugüne çok aşama kaydettik. Bugün yapılan tüm binalarımız depreme dayanıklı ve denetimler eşliğinde yapılıyor. Ama hala eski binalarda mevcut bunları da kentsel dönüşüm altında depreme dayanıklı yapılar haline getirmemiz gerekiyor. Bu konuda hükümetimiz büyük çaba sarf ediyor" diye konuştu.

        Kocaeli'de tarihe de sahip çıkıldığını belirten Bayram, "Beş Divanlı Rıza Bey Konağı başta olmak üzere Ereğli'deki tarihi konaklar, Portakal Hafız Konağı'nı aslına uygun olarak yeniden inşa ediyoruz. Yeni şehircilik planlarımızda tarihi dokularımızı da koruyarak bu eserleri yeni nesillere ulaştırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kısacası eskiye de yeniye de sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

        Büyükşehirlerde yaşanan hafriyat döküm sorununa da değinen Bayram, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımız hızla gelişen Kocaeli ili genelinde, inşaat, alt yapı ve üst yapı yakım çalışmalarında çıkan malzemeleri, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde doğal yapısı bozulmuş sahalara döktürüyor. Bu sahaların projelendirme ve izin süreçlerin ardından hafriyat toprağı ile bu sahaları doldurarak, halkın dinlenip eğleneceği yeşil alanlara dönüştürüyoruz. Bu çalışmalarımızla Kocaeli genelindeki birçok yerleşim yerinde, yeni yeşil alanları halkımızın hizmetine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler