Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'in Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesinde hizmete açılan belediye bilgi evi, 15-29 yaş aralığındaki gençlerin eğitim ve öğretimine, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine destek verecek.

        Artuklu Belediyesi bilgi evinde alanında uzman branş öğretmenler ile matematik, İngilizce, Türkçe ve medya dersliği olmak üzere 4 eğitim sınıfında ödevlerini yapmakta zorlanan öğrencilerin ödevlerine yardımcı olunacak. Öğrencilerin, zorlandıkları derslere ve sınavlara yönelik etütler düzenlenerek, evde ders çalışma imkanı olmayan öğrencilerin ders çalışabilecekleri, her türlü kaynağı temin edebilecekleri, ücretsiz fotokopi hizmeti alabilecekleri kütüphane de bulundurulacak. Öğrenciler için bilgisayar, resim, müzik, oyun, drama atölyesi ile konferans salonu ve ücretsiz içecek ikramlarının yapılacağı kafeterya alanlarının da oluşturulduğu bilgi evi ile gençlerin sanatsal becerilerinin ortaya çıkarılması, kapasitelerinin arttırılması hedefleniyor. Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, bilgi evinde gençlerin eğitim alanında ihtiyaç duyabileceği her şeyin mevcut olduğunu söyledi. Öztürk, "Başarılı bir gelecek için gençlerimizi iyi ve güzel olana yönlendirmeliyiz. Tüm bu hizmetler, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak, ailelerine, topluma ve ülkelerine faydalı kişiler olmaları içindir. Umuyorum ki bilgi evimiz, gençlerimizin başarısına hizmet edecektir" dedi.

        15-29 yaş aralığındaki gençler için başvurular başladı

        Artuklu İlçe Belediyesi, faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bilgi evi üyeliği yaş aralığını 15-29 olarak belirledi. Başvuru işlemlerinin başlamasından kısa bir süre sonra toplam 750 üye öğrenci sayısına ulaşan Artuklu bilgi evi üye kabulüne devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler