Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, kendisinin girişimleri ve Büyükşehir Belediyesinin katıklarıyla Şanlıurfalılarla buluşan Payitaht Abdülhamid dizisi oyuncuları ve danışman kadrosunun halkla buluşmasında konuşarak gençlere tavsiyelerde bulundu.

        Yılmaztekin, Osmanlı İmparatorluğunun var olma mücadelesinde 33 yıl tahtta kalarak tarihe damgasını vuran büyük sultan Abdülhamid'in, gerçek bir diploması kurdu ve siyasi deha olduğunu, yeni neslin onu çok iyi tanıması gerektiğini söyledi.

        Vefatının 100. yılı sebebiyle Sultan Abdülhamid Han'ın hatırasını yaşatmak ve daha geniş kitlelere anlatmak amacıyla Cumhurbaşkanlığının himayesinde söyleşi, şiir ve kitap hediyesi gibi kültürel buluşmaların yer aldığı organizasyonlar düzenlediğini anımsatan Yılmaztekin, Türkiye'nin yaş ortalaması en genç illerinin başında gelen Şanlıurfa'da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin önemine işaret etti.

        33 yıl tahtta kaldı

        Osmanlı İmparatorluğunun var olma mücadelesinde tarihe damgasını vuran ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci 'Ulu Hakan' unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han'ın hayatının kaleme alındığı "Payitaht Abdülhamid" dizisinin oyuncu ve danışmanlarına emeklerinden dolayı teşekkür eden Yılmaztekin, Sultan Abdülhamid Han'ın hayatının özellikle genç nesil tarafından çok iyi idrak edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

        Gençlere seslendi

        Milletvekili Yılmaztekin, salonu dolduran gençlere de seslenerek, "Zihinsel köleliğin, fikirsel iflasa çevrildiği günümüzde de kimi köşe yazarları ve entelijansiya çevreler tarafından, ötekileştirilip karalanmaya çalışılan son hükümdar, kendisini anlayabilen, fikirlerine sahip çıkan, sizler gibi ufku geniş gençler tarafından, hak ettiği değere kavuşacaktır" dedi.

        İdeolojik körlük

        Yılmaztekin, imparatorluğun içinde bulunduğu maddi imkansızlıkları fırsat bilerek, devletin borçlarına karşılık, vatan toprağını isteyenlere "bu topraklar kanla alındı, ancak kanla verilir" diyerek tarihe not düşen Sultanın, vatan sevgisini ve şuheda hürmetini görmezden gelmenin ancak ideolojik bir körlükle açıklanabileceğine işaret etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan hatırlatması

        Yılmaztekin, "Altı asır boyunca İslam'a sancaktarlık, ümmete mihmandarlık yapmış bu milleti, köklerine bigane hale getirmeye çalışanlar, bizler burada olduğumuz sürece bunu asla başaramayacaktır. Bizler biliyoruz ki ecdat düşmanlığı konusunda paydaş mahfiller, dün Abdülhamid Han'a nasıl iftira atıyor ve saldırıyorlarsa, bugün de aynı kampanya ve kumpasları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için yürütüyorlar" dedi.

        Katıksız vatan hainliği

        Çıkartılan ayaklanma ve isyanlarla tahttan indirilerek sürgüne gönderilen Abdülhamid Han ile, aynı akıbeti yaşamasını arzu ettikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı, aynı tarz ve yöntemlerle hedefe koyduklarının altını çizen Yılmaztekin, "Yerli ve milli duruştan duydukları rahatsızlığı, ortak bir nefret diline dönüştürerek, geniş kitleleri etki altına almaya çalışmak, dün de vatan hainliği idi, bugünde katıksız vatan hainliğidir" ifadelerine yer verdi.

        Yılmaztekin, konuşmasını, "Sözlerimin sonunda bir kez daha büyük sultan Abdülhamid Han'a Allah'tan rahmet ve merhamet diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali, komşusu levlake sırrının mazharı olsun" diye tamamlayarak, katılımcılara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler