Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Ortaca ilçesinde şehit asteğmen Ünal Daka'nın ailesi tarafından şehitler için lokma döktürüldü.

        29 Temmuz 1999'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini yapmakta iken teröristlerce yola döşenen uzaktan kumandalı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen asteğmen Ünal Daka'nın ailesi şehitler için lokma dağıttı. Beşköprü Mahallesi, Atatürk Caddesindeki lokma dağıtım etkinliğine şehidin babası Bayram Ali Daka, kardeşi Volkan Daka, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Şehit babası Bayram Ali Daka, lokma hayrını, vatanını korumak için genç yaşta canını feda eden tüm şehitler için yaptıklarını belirterek; "Şehit babası olarak, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun." dedi.

        Lokma dağıtım aracına şehit ailesi tarafından Türk bayrağı, "Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber." ve "Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:

        Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı." yazılı pankart asıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler