Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından "22 Mart Dünya Su Günü" kutlamaları kapsamında yapılacak etkinlikler TRT Çukurova Radyosunda tanıtıldı.

        TRT Çukurova Radyosu'nda yayımlanan Akdeniz'den Toroslar'a adlı programa katılan MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Akgün, program sunucusu Hakan Erendor'un 22 Mart Dünya Su Günü ve resim yarışması ilişkin sorularını yanıtladı. MESKİ Genel Müdürülüğü tarafından suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi, su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin artırılması, hayatın her anında ihtiyaç duyulan suya dikkat çekmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için 'su ve doğa' konulu ödüllü resim yarışması düzenlediklerini ifade eden Akgün, "22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen ödüllü resim yarışması Mersin ilini kapsıyor ve yarışmaya 5-0 ile 9-13 yaş gruplarında bulunan öğrenciler katılabiliyor. Ayrıca resim yarışmasının değerlendirmesi dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Yeşil başkanlığında oluşturulacak seçici kurul tarafından yapılacaktır" dedi.

        Akgün, düzenlenen resim yarışması ile su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su kaynaklarının sınırsız olmadığının anlatılacağını vurgulayarak, "Su ve doğa, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili işlenebilecek her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesini, yarışma ile hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarını dengede tutan suyu resimlerle anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması, atıksu konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

        Akgün, yarışmada birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrenciye tablet ve 3. olan öğrenciye mini tablet verileceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler