Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle Çanakkale ve Kut'ül Amare Zaferlerini anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

        İlkadım Belediyesi tarafından, Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi (AVM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığından derlenen fotoğraflar, katılımcılara gösterildi. Mehter takımı eşliğinde açılışı yapılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Ayrıca, Samsun'dan yola çıkarak, birçok şehirdeki şehitliği ziyaret eden ve her şehitlikten alınan toprak parçalarının ve yine aynı şehirlerde gazilerden alınan bayrakları da fotoğraflayarak görsellerini oluşturan, İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu'na ait fotoğraflar da sergide yer aldı.

        Serginin açılışını gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bu tür etkinliklerle Kut'ül Amare Zaferi'nin pek çok bilinmeyenini, yanlış bilinenleri ve ön yargıları aydınlatmak istediklerini belirterek, "Bizler geçmişine bağlı, atalarımızın mirasına şeref duyarak sahip çıkan Türk milleti sevdalıları olarak bu anlamlı zaferi anlatacağız, duyuracağız ve çocuklarımıza öğreteceğiz. Kut'ül Amare Savaşı'nın mağlubu İngilizlerin harp tarihine geçen 'Çanakkale'den sonra aldığımız en alçaltıcı mağlubiyet' olarak nitelenen bu muhteşem zafer, maalesef Türk milleti ve onun yeni nesillerinden gizlenmeye çalışılmakta, unutulması, hafızalara girmemesi istenmektedir. Kut'ül Amare, başlı başına tarihsel anlamı olan muhteşem bir zaferdir. Unutulamaz, unutturulamaz, unutturmayacağız. Sergide, bölgenin haritaları, savaşa katılan Mehmet Emin Bey'in tabloları, Mustafa Kemal Atatürk ve Enver Paşa'nın fotoğrafları, gazeteler Mücahit Arap destekçilerinin izleri, telgraflar, hatıralar yer alıyor. Kut'ül-Amare Zaferi her şeyiyle sergide anlatılıyor. Tüm Samsunluları sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi.

        Sergi, Bulvar AVM meydanında 23 Mart'a kadar gezilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler