Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazeteci Nurten Ural, belediye kursuyla öğrendiği 'su kabağı ve ışık tasarımıyla' oluşturduğu el emeği ürünlerini Bostanlı Sanat Galerisi'nde sergileyecek.

        Gazetecilik, reklam ajansı yöneticiliği, reklam ve pazarlama alanlarında 30 yıl çalışan Ural, emekliliğinde Gaziemir Halk Eğitim Merkezi'nde katıldığı bir kursa katıldı. Bu kursu başarıyla tamamlayan Ural, su kabağı işlemesine, tasarım konusundaki yeteneğini ekledi. Işık tasarımlarıyla sanat eserlerine dönüştürdüğü su kabaklarını, bakmaya doyulamaz tablolara dönüştürdü.

        "Kendi sitesini de kurdu"

        Kendisi gibi o kursa giden ve hobi dışında ev ekonomilerine katkı sunmaya çalışan kadınları bir araya toplamaya çalışan Ural, kısa süre önce www.kabakdekor.com adıyla e-ticaret sitesini kurdu. Her biri sanat eseri olan el emeği ürünlerinin ünü de bu sayede geniş kitlelere yayıldı. Ural, seçme eserlerinden oluşan kendi koleksiyonunu; Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Sanat Galerisi'nde, 19-25 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecek bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak.

        "30 yılı kitapla anlatacak"

        Hayatı güzelleştiren Nurten Ural, "Kurduğum bu sitede sadece kendi ürünlerimi değil, ev ekonomilerine katkı sunmak için çalışan kadınların farklı ürün ve tasarımları da yer alıyor. Kadın, üretendir. Hayatı güzel kılandır. Bu sitenin, bu anlamda bir dayanışma platformu gibi çalışmasını istiyorum. Gazetecilik aşkım hiç bitmeyecek. Belki şimdi bu mesleği yapmıyorum ancak bu alandaki 30 yıllık serüvenimi genç kuşaklara bir kitapla aktarabilirim" diye konuştu.

        Su kabı da olur abajur da

        Su kabağının insanların ezelden beri kullandığı bir bitki olduğuna işaret eden Ural, "Kuruduğunda ahşap gibi sertleşen meyvesi yıllar içinde müzik aleti yapımından su kabına, yağ veya un saklama kabından şamandıraya kadar birçok farklı şekilde kullanılmıştır. Bugün plastik ürünlerin artmasıyla birlikte kabağın bu tür kullanımı azalmış ancak su kabağı bu kez özel işlemeleri ve sunduğu ışık tasarımıyla, dekorasyonumuzun ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

        Nurten Ural kimdir?

        Nurten Ural, İzmirli. 1987'de Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Bir yıl sonra Ticaret Gazetesi'nde mesleğe atıldı. 5 yılda 5 ödül aldı. Meslek aşkı, inanılmazdı. Bir başka ekonomi gazetesi olan Gözlem'e geçti. Kısa sürede haber müdürlüğüne yükseldi. Ardından eşinin kurduğu reklam ajansında 13 yıl birlikte çalıştılar. Sektördeki kriz nedeniyle ajansı kapatmak zorunda kaldılar. Oyun parkları üreten firmaya 'tasarım ve reklam yöneticisi' olarak işe girdi. Azmi ve çalışkanlığı müthişti, müdürlüğe yükseldi. 30 yıl bilgisayar başında çalışmak, fiziksel olarak da sorunları beraberinde getiriyordu. Kariyerine nokta koydu. Ardından katıldığı kursta öğrendiği su kabağı işlemeciliğinde kendi tarzını oluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler