Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde müteahhit işadamı Adnan Akcan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Çanakkale'de zor koşullar altında, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle kendinden çok güçlü ordulara karşı kazandığı büyük zaferle unutulmaz bir zafer yaşattığını belirten Adnan Akcan, Çanakkale'de tarih yazıldığını söyledi.

        Adnan Akçan, "Yokluklar içinde bir milletin, vatan sevgisi ve birlik bilinciyle dönemin en güçlü devletlerine karşı tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Önder Başkomutan Atatürk'ün, 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' sözü Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığının en büyük kanıtıdır. Çanakkale Zaferi yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk Milletinin bağımsızlığını korumak için dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesi yaktığı, vatan sevgisini tarihe altın harflerle işlediği bir destandır. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulusunun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler