Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmanlı imparatorluğunda Ulu Hakan ünvanıyla bilinen Sultan Abdülhamid Han, Birecik'te anıldı.

        Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Osmanlı İmparatorluğunun var olma mücadelesinde tarihe damga vuran ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci 'Ulu Hakan' unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han'ın bugüne kadar yanlış tanıtılmış olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Abdülhamit Han'ı doğru tanıtmakta geç bile kaldık. Şükürler olsun ki yeni nesil onu tanıyacak ve anlayacak" dedi.

        Başkan Pınarbaşı, bir vakıf tarafından Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezinde düzenlenen "Abdülhamid Han'ı anlamak" konulu programın açılışında bir konuşma yaptı. Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı, "Okul yıllarımızda değerli Osmanlı padişahımız Abdülhamid Han'ı ders kitaplarında ne acıdır ki Kızılsultan diye tanıtırlardı. Ama şimdi şükürler olsun ki yeni nesil onun gerçek yüzü ile tanıyor ve biliyor" dedi.

        "Payitaht Abdülhamid" dizisini ekranlarda her yaş grubundan insanın ilgiyle izlediğini vurgulayan Başkan Pınarbaşı, ""Abdülhamid Han'ı doğru tanıtmakta geç kaldık. Bu konuda özeleştiri de yapmak istiyorum. Keşke çok daha önce bu çalışmalar yapılsaydı. Hakikaten Osmanlı imparatorluğunun padişahı sıfatıyla çok büyük mücadeleler vermiştir. O dönemde de bugün olduğu gibi İngiltere'nin, Almanya'nın, Rusya'nın Fransa'nın Osmanlıyı yıkmak için planları vardı. Bugün de ülkemizin üzerinde aynı oyunlar oynanıyor. Devletini ve milletini kendi nefsinden üstün tutan Sultan Abdülhamid Han gibi insanların eksiğini Allah'ım göstermesin" dedi.

        Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Göktür, "Abdülhamid Han'ı tanıma" konulu bir konuşma yaptı.

        İlgiyle izlenen programın sonunda Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'na günün anısına plaketini Belediye Meclis Üyesi Aziz Karayılan sundu. Başkan Pınarbaşı ise yaptığı sunumla dinleyenlerden bol bol alkış alan söyleşinin konuğu İsmail Göktürk'e plaketini verdi.

        Program Kuran'ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler