Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        -  KARADENİZ'de son yılların en sıkıntılı hamsi sezonu yaşanıyor. Balık sürülerinin Türkiye karasularına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesi ile Türkiye kıyılarında tezgahlar hamsiye hasret kaldı.

        Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile balık sürüleri, Türkiye karasularına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine yöneldi. Hamsi, bu ülkelerden ithal edilerek yüksek fiyatlarda satıldı. Son günlerde bu ülkelerde de avlanamayan hamsi ithal edilemeyince tezgahlar hamsiye hasret kaldı.

        'YETİŞTİRME BALIKLARLA  BAŞ BAŞA KALACAĞIZ'

        Kötü bir balık sezonu geçirdiklerini ve hamsinin tezgahlarda artık olmayacağını belirten Trabzonlu balıkçı Serdar Korkmaz, "Hamsi sezonu artık yavaş yavaş bitiyor. Gürcistan sularında avlanan hamsinin sezonu da bitmek üzere .15 Nisanda av sezonu kapanıyor .Sonrasında kendi öz balıklarımızla baş başa kalacağız. Mezgit, istavrit,barbun ve diğer yetiştirme balıkları tezgahlarda olacak" dedi.

        Vatandaşlar da bu sezon hamsiye hasret kaldıklarını belirterek doyasıya hamsi yiyemediklerinden yakındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler