Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) öğretmen okullarının kuruluşunun 170. yılı münasebetiyle 'Günümüzde Öğretmenlik Mesleği' konulu panel düzenlendi.

        NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Korkmaz ve Prof. Dr. Muhittin Dinç, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, panel öncesinde katılımcılara teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra AKEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Korkmaz'ın oturum başkanlığını yaptığı panele geçildi. Prof. Dr. İsa Korkmaz, panelde ilk olarak öğretmen okullarının tarihi ve öğretmenlik mesleği ile ilgili tarih ve istatistik bilgileri vererek, öğretmenlik mesleğinin toplumda saygın bir yerinin olduğunu söyledi.

        NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Arslan, 'Etkili Öğretmenin Nitelikleri' konulu sunumunda, "Biz lisans eğitiminden itibaren öğretmen adaylarına, iyi bir öğretmenin alan bilgisine sahip olması gerektiğini söyleriz. Mesela fizik öğretmeniyse fiziği, tarihçi ise tarihi iyi bilmeli, kendi alanıyla ilgili bilgiye hakim olmalı. Aynı zamanda sınıf yönetimini iyi yapmalı, öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerini bilen ve uygulayan olmalıdır" dedi.

        NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ünal ise, 'Öğretmen Performans Sisteminin Taslağının Değerlendirilmesi' adlı sunumunda öğretmen performans sistemini, olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı. Panelin ardından Türk Halk Müziği dinletisinin sunumu ve emekli öğretim elemanlarına belge takdim edilmesi ile program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler