Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri, Yazar Cem Sancar'ın 'Asmalımescit'te Cinayet' kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti.

        Serdivan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ve Faik Baysal Kütüphanesinde gerçekleşen programlarda çok sayıda öğrenci ve sanatsever yer aldı. Yazar Cem Sancar, kitap yazmayı çok sevdiğini ve kendini kitap yazmakla ilgili programlanmış bir insan olarak gördüğünü söyledi. Hem ekmeğini kazandığını hem de yazarlığını sürdürdüğünü ifade eden Sancar, "İki tane roman yazdım üçüncü romanımı da bitirmek üzereyim. Kitap yazmayı çok seviyorum, kendimi kitap yazmakla ilgili programlanmış bir insan olarak görüyorum ama şartlar el vermediği için başka işlerle meşgul oldum. Çünkü para kazanmadan yazarlık yapamazdım. Hem ekmeğimi kazandım hem de yazarlığımı sürdürdüm. Bazı anıları yeniden hatırlatmak, eskilerde kalmış olan bilgileri gün yüzüne çıkarmak, felsefeyi bilimi tarihi insanlarımızın unutmaması ve kendi hayat hikayemin de olaylarını aktarmanın en kolay yolu roman yazmak diye düşündüm" dedi.

        Yazarların, toplumu bilinçlendirmek ve bilgi vermek için yazması gerektiğini dile getiren Cem Sancar, "Yazar, toplumu bilinçlendirmek ve bilgi vermek için yazmalı. Hiçbir şey okumandan roman veya öykü yazılamaz. Her zaman modern bir yazar olmaya çalışmışımdır. Günümüzde yapılan müzikten tutun televizyon dizisine kadar her şeyi takip ediyorum. Eserlerimi oluştururken halkın arasına karışıyorum. İnsanları, onların yaşamlarını ve çektikleri zorlukları görüyorum, bu da benim romanımı etkiliyor. Asmalımescit'te Cinayet gerçek bir olaydır. Bu olaydan çok fazla etkilendiğim için yazmak zorunda hissettim kendimi. Kitap yazmak, bir yazar için hastalık olarak gözükse de aynı zamanda tedavisini de kendi romanında bulur" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler