Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'in Aliağa ilçesinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

        Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe Aliağa Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, Belediyesi Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, gaziler ve şehit aileleri, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinin hazırladığı program, Aliağa İmam Hatip Lisesinden bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinin Müdürü Habib Çelik yaptı. Çelik, "İslamın ilk şehidi olan Hale Yesir ve Sümeyye'den ve son şehidimiz olan Binbaşı Mithat Dunca'ya kadar, Aliağa'mızın da bilinen ilk şehidi olan Karaköylü Mehmet oğlu Mustafa'dan son şehidimiz Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik arasındaki bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Anne ve babalarını böyle kahraman evlat yetiştirdikleri için bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

        Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ise, "Bizim için senenin 365 günü şehitlerimizin ve gazilerimizin günüdür. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Çanakkale'den Afrin'e kadar olan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehit yakınları, şehit aileleri her zaman 'vatan sağolsun' diyerek acılarını hafifletmeye çalışıyorlar. Bazıları sanıyor ki; vatan sadece toprak parçasıdır. Hayır, vatan sadece toprak parçası değildir. Vatan bizim için namustur şereftir, anadır, babadır, örfdür adettir, inançtır, dindir, evlattır, bacıdır, kardeştir…Vatan bizim dünyamızdır, ahiretimizdir. Vatan bizim her şeyimizdir" diye konuştu.

        Program, öğrenciler tarafından hazırlanan "Bir Destandır Çanakkale" adlı oratoryo ile devam etti. Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde konuklara buğday çorbası ikramı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler