Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çanakkale Şehitlerini anma programında, "Kanları ile bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

        Yüreğir Belediyesi, Yüreğir İlçe Müftülüğü ile birlikte Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitlere Saygı Programı düzenledi. Etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çanakkale'nin tarihinin şanla şerefle, destanlarla dolu bu milletin dünyaya meydan okuduğu yer olduğunu belirterek, "Çanakkale dünya tarihine damga vurmuş bir destandır. Çanakkale yeniden dirilişin adıdır. Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamamızı aziz şehitlerimize borçluyuz. Kanları ile bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

        Afrin'den gelen güzel haberin 18 Mart'ı daha anlamlı kıldığını ifade eden Çelikcan, "103 yıl önce Çanakkale'de destan yazan Mehmetlerin torunları bugün de Afrin'de destan yazdılar. Aynı ruh, aynı iman, aynı duygularla gelen bu zaferi bizlere armağan eden Mehmetçiğimizi kutluyor, bu uğurda can veren şehitlerimize rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

        Etkinliğe davet edilen 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir'in babası Hüseyin Halisdemir'e vatandaşlar ilgi gösterdi. Başkan Çelikcan, Yüreğir İlçe Müftüsü Celal Büyük ile birlikte Hüseyin Halisdemir'e kültürevlerinde hazırlanan tablo takdim etti. Mehter gösterisi, ilahiler, ünlü hafızlardan okunan Kuran'ı -Kerim tilavetleri ve günün anlamına binaen yapılan konuşmaların ardından Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılınç'ın yaptığı dua ile program sona erdi.

        Etkinliğe AK Parti Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Yüreğir İlçe Müftüsü Celal Büyük, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda şehit ailesi katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler