Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyerek yaparak AK Parti hükümetlerinin yaşlılar için verdiği hizmetleri anlattı. Yaşlılara verilen hizmetlerin birçoğunun ilk kez AK Parti hükümetleri döneminde uygulamaya geçtiğini anlatan Yurdunuseven "Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

        Yaşlılar Haftası nedeniyle AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven basın mensupları ile bir araya geldi. AK Parti'nin yaşlılarımıza verdiği hizmetler hakkında bilgilendirme yapan Yurdunusevin'e,Sosyal Politikalar Başkanı Davut Yılmaz ve İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kocaşaban da eşlik etti. Toplantıda konuşan Yurdunuseven, "Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini ilk kez 2007 yılında başlattık. Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmede zorluklar yaşayan, yetkili hastanenin sağlık kurulundan ağır engelli raporu olan yaşlı ve engelli tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde bakım hizmeti alabilmesini sağladık. Evde Bakım için ayırdığımız bütçeyi 120 katına çıkardık. Bu uygulama ile yaşlımız; istediği kişinin evde kendisine bakmasını tercih edebiliyor. Refakatçi olarak belirlenen kişinin ücreti devlet tarafından karşılanıyor. 2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçilere toplam 43,4 Milyon TL bütçe ayırırken; 2016 yılında bu rakamı 481 bin refakatçiye ve 5,38 Milyar TL'ye çıkardık" dedi.

        "İlk kez evde sağlık hizmeti uygulamasını başlattık"

        Sağlık hizmetlerini yaşlılarımızın ayağınıza götürdüklerini söyleyen Yurdunuseven konuşmasın şöyle devam etti:

        "Tüm yurtta ilk kez evde sağlık hizmetini başlattık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. İlk kez Palyatif Bakım Merkezleri kurduk. Aynı zamanda "destekleyici bakım" olarak da adlandırılan, yaşamı tehdit eden hastalıklara karşı hastanın ve ailenin; fiziksel, psiko-sosyal gereksinimlerinin karşılanması yoluyla, ağrının önlenmesi ve hafifletilmesine, yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik uygulamaların yer aldığı Palyatif Bakım Merkezlerini kurduk. 2017 yılı sonu itibariyle kamuya bağlı hastanelerimiz bünyesinde toplamda 3 bin 335 yataklı, 196 Palyatif Bakım Merkezimiz bulunuyor. Huzurevine kabul koşullarını taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın sosyal çevreden soyutlanmadan, yaşam standartları yükseltilerek ev ortamında yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile "Yaşlı Yaşam Evi Projesi"ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık. Uygulamayı her odada 1 kişi kalacak şekilde bir evde ortalama 3-4; en fazla 6 yaşlımızın kalmasına olanak sağlayacak şekilde tasarladık. 2016 Eylül Ayı itibarıyla 44 Yaşlı Yaşam Evimiz, 158 kapasite ile hizmet vermektedir" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler