Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerine 'Beyaz Liste' olarak aday olan Diyarbakır Platformu, seçim çalışmalarına devam ediyor. 14. Gruptan aday olan Fikret Çelebi, meslek komitesinden yetkin kişilerin oluşturduğu bir meclisi ve meclisin bir başkan seçmesini doğru bulduklarını belirtti.

        Diyabrakır'da 14 Nisan'da yapılacak olan DTSO seçimlerine Diyarbakır Platformu adı altında aday olan 'Beyaz Liste' çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında maden, mermer ve doğal taş sektörünün sorunlarına çözüm önerileri sunan 14. Grup Sözcüsü Fikret Çelebi, platform olarak temel ilkelerinden birisinin temsil ve vizyona sahip kişilerin sektörlerini öne çıkarması olduğunun altını çizdi.

        Meslek komitesinden yetkin kişilerin oluşturduğu bir meclisi ve meclisin bir başkan seçmesini doğru bulduklarını belirten Çelebi, bu özelliği öne çıkararak sorunlarını gidermeyi planladıklarını vurguladı. Çelebi, "14. Grup olan maden, mermer ve doğal taş sektöründe meslek komitesini oluşturacak arkadaşlarımızın sektörün sorunlarına hakim olmasını ve bunu yetkinlikle ifade etmelerini önemsiyoruz. Platformumuzun temel ilkelerinden biri, temsil ve vizyona sahip kişilerin sektörlerini öne çıkarmasıdır. Meslek komitesinden yetkin kişilerin oluşturduğu bir meclisi ve meclisin bir başkan seçmesini doğru buluyoruz. Beyaz Liste olarak, Diyarbakır'ın bu değerli özelliğini hem sektördeki üyelerimiz hem de tüm halkımız için öne çıkarmayı ve sorunlarını gidermeyi planlıyoruz. Öncelikle bağlı sektörlerde Diyarbakır havzasında işlenen doğal taş ve mermerin kullanımı ve tercih edilmesi için farkındalık tanıtımları düzenleyeceğiz. Bu anlamda tasarımcıların çalışmaları için pozitif önlemler geliştirip ürünlerimizi öne çıkaracağız. Özel reklam kampanyaları bu tedbirlerin başında gelmektedir. Değerli ürünlerimizin numunelerinin dünyanın dört bir yanına ulaşmasını sağlayacak, etkin bir tanıtım faaliyeti yürüteceğiz" dedi.

        Sektördeki en büyük eksiklik ulusal ve uluslararası pazarlama boyutunun yetersiz kalması olduğunu vurgulayan Çelebi, "Bunun için üreticiler bazında bilgi, teşvik ve yol gösterici eğitimlerin yapılmasını sağlayacağız. Bu alanda ulusal ve uluslararası ihtisas fuarlarının düzenlenmesini ve bu fuarlardan belli kesimlerin değil her üyemizin yararlanmasını sağlayacağız. Sektörün ihtiyaç ve eksiklikleri konusunda ilgili mercilerle görüşmek ve bu sorunları iletmek için bir komisyon kuracak, tüm üyelerimizin sorunlarını bu komisyona aktarmalarını sağlayacağız. Diyarbakır Platformu olarak, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının gerçek işlevinin üyelerinin önünü açmak ve onları dünya pazarlarına taşımak olduğuna inanıyoruz. İmkan ve fırsatlardan sadece belli kesimlerin faydalandığı, fuar organizasyonlarının gezi etkinliğine dönüştüğü bir ticaret ve sanayi odasının kimseye faydasının olmadığı açıktır. Diyarbakır, verimli toprakları ve kadim kültürel mirası yanında yer altında da bir zenginliğe sahiptir. İlimizin sahip olduğu bu eşsiz özellikler onu, var olduğu noktanın çok daha ilerisinde olmaya zorluyor. Buna mecbur kılıyor. Bizler Diyarbakır Platformu olarak bunun sancısını samimi bir şekilde yaşıyor, Beyaz Liste ile aday olduğumuz Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ilimizi her açıdan kalkındıracak bir dinamik olarak yeniden şekillendirmek istiyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler