Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Kaledere İlkokulu öğrencileri "Çanakkale Destanı" isimli gösteri düzenledi.

        Okul bahçesinde 2. sınıf öğrencilerinin Öğretmen Günay Çaloğlu yönetiminde hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okulun 2-F sınıfı öğrencisi Fatih Arda Yıldırım'ın sunduğu programda konuşan öğrenci Barış Haşlamacı, "Çanakkale öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Savaşı'na baktığımızda kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına savunmuştur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bu zaferin Türk Tarihi içinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Atalarımız üzerine düşeni kat kat fazlası ile yerine getirmişlerdir. Lakin vazife onlar için bitmiş, bizim için ise başlamıştır" dedi.

        Programda daha sonra öğrencilerin hazırladığı 18 Mart Çanakkale gösterisi yer aldı. Çanakkale Türküsünü hep bir ağızdan söyleyen öğrenciler "Çanakkale Geçilmez" diyerek kahramanlık destanını anlattı. 2-F sınıfı öğrencilerinden Yahya Efe Dağdeviren, Ege Mert Kuru, Yasin Alperen Coşkan, Melih Serdar Karayiğit ve Halit Özalp Çanakkale Destanı'nı anlatan şiirler okudu.

        Büyük beğeni toplayan gösteri velilerden de tam destek aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler