Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Arabuluculuk Bürosu açıldı.

        Tarsus Adliye Sarayında 2. katta hizmet verecek olan Arabuluculuk Bürosunun açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın çalışmalarıyla, Tarsus'ta katkı yapan bazı kurumların desteği ile Arabuluculuk Bürosu'nu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

        Arabuluculuk Bürosu'nun önemli görevler yürüteceğini söyleyen Başsavcı Kılıç, "Büyüklüğü ve fiziksel özellikleriyle modern bir yapıya sahip olan Tarsus Adalet Sarayı da kadim medeniyetler şehri Tarsus'a yakışır bir şekilde 2013 yılından bu yana şimdiki yeni binasında hizmet vermektedir. 41 hakim ve savcı ile 231 adalet personeliyle adaletin tesisine çaba sarf eden adalet camiasının büyük aile statüsündedir. Arabuluculuk, hukuk anlaşmazlıklarında arabuluculuk kanunu kapsamında kabul edilmiş, Mahkeme dışı etkin bir çözüm yoludur. Mahkemeden daha kısa sürmekte ve ekonomiktir. Arabulucuyu taraflar seçebilmektedir. Zaman ve iş gücü kaybı olmaz. 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle Tarsus Adliyesi Arabuluculuk Bürosu fiilen hizmete girmiş olup, bugüne kadar dava şartı gereği 172 başvuru yapılmış, 108'i sonuçlanmış, bunun 28'i anlaşmayla sonuçlanmıştır. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

        Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin arabuluculukta yüzde 96'lık başarıyla dünya rekoru kırdığını belirterek, Türkiye'de 14 Kasım 2013 tarihinde arabuluculuk sisteminin fiilen faaliyete geçtiğini söyledi.

        Kaymakam Yüksel Ünal ise konuşmasında, devletin arabuluculuğa büyük önem verdiğini, arabuluculuğun kısa sürede sorunu çözüme kavuşturduğunu ve daha ekonomik olduğuna vurgulayarak, "Arabuluculuk, kanuni anlamda bir metne bağlanmış olmakla beraber temel düşüncesinde eskiden mahallelerde muhtarlarımızın, sakallı büyüklerin, sözü dinlenen kanaat önderlerinin tarafları yan yana getirerek, uzlaştırabildikleri, anlaştırabildikleri konular gibidir. Şimdi de aralarında anlaşmazlık bulunan vatandaşlarımız belirli hukuki anlaşmazlıklarda arabulucuya gideceklerdir. Arabuluculuk sistemiyle sorunların daha kolay yolla ve daha kısa sürede çözümlenmesi sağlanacaktır. Arabuluculukla çözümlenen davalarda, taraflar daha sonra helalleşip, kucaklaşıyorlar ve el sıkışıyorlar" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Arabuluculuk Bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler