Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemli Memduh Yılmaz Türkoğlu Ortaokulu tarafından hazırlanan ve 'Erasmus Plus Projesi'ne katılan 8 farklı ülkenin temsilcileri Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'yu ziyaret etti.

        Proje Koordinatörü Zehra Ergün, 7 farklı ülkenin bu anlamlı projeye iştirak ettiği bilgisini vererek, proje kapsamında kentin tarihi, turistik yerleri ve kültürel değerlerinin tanıtılarak çok kültürlü iletişime katkıda bulunulduğunu söyledi. Projeye Portekiz, İtalya, Polonya, Romanya, İspanya, Litvanya, Yunanistan ve Türkiye'nin katıldığını anlatan Ergün, proje bünyesinde 15-20 Mart tarihleri arasında Türkiye hareketliliğinin gerçekleştiğini dile getirdi. Bu hareketlilikte Mersin çevresinin tarihi ve turistik yerleri ve kültürel değerlerinin tanıtılarak çok kültürlü iletişime katkıda bulunulduğu bilgisini paylaşan Ergün, projenin değişik kültürler arasında bir köprü görevi görerek dünya barışına da katkıda bulunduğunu aktardı. Projenin çok verimli geçtiğini anlatan Ergün, Türkiye'ye karşı önyargıların da bu tür projelerle ortadan kalktığına işaret ederek, 7 farklı ülkeden temsilcilerin yaptıkları ziyaretlerde Mersin'e hayran kaldıklarını belirtti.

        "Kentimizi, 6 dilde 2.5 milyar insana tanıtıyoruz"

        Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin güzelliğinin yanında güvenilir bir şehir olduğuna vurgu yaparak, "Erdemli insanlarıyla bütünleştiğinde dünyanın en güzel kentlerinden bir tanesidir. Erdemli'mizde daha kaliteli hizmetler oluşturmaya devam edip dış ülkelerden gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve kentimizin tanıtımı adına da yeni projeler geliştiriyoruz. Erdemli Belediyesi olarak 6 farklı dilde hazırladığımız '4 Seasons Erdemli' projesi ile Erdemli'yi 2 milyar 673 milyon insana tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. 'Dört Mevsim Erdemli' adı ile başlattığımız projemiz kapsamında, kentimizi 2 milyar 673 milyon insanımıza tanıtmak ve ilçenin doğal güzelliklerini tarihi ve kültürel zenginliklerini ülke ve bölge turizminin yanında uluslararası düzeyde de adından söz ettirmek için turizm alanında da büyük ivme kazandıracak bir proje gerçekleştirdik" dedi.

        "Bizim günyüzüne çıkmamış keşfedilmemiş birçok güzelliklerimiz var" diyen Başkan Tollu, Erdemli'nin misafirperver bir kent olduğunu ifade ederek, huzur ve kardeşliğin hakim olduğu bir kentte farklı ülkelerden gelen misafirlerin ağırlandığını ve güzelliklerine hayran kalıp ev sahibi olarak burada yaşamaya karar verdiklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler