Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kocaeli'nin Genç Bilgeleri, Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması'nda ilçe elemeleri başladı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilge Şehir Kocaeli kapsamında düzenlenen ve gençlerin yaşadıkları şehir hakkındaki bilgilerinin yarıştığı 'Kocaeli'nin Genç Bilgeleri, Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması'nda ilçe elemeleri başladı. Elemelerin ilki ise Çayırova'da yapıldı. Çayırova'da eğitim veren 8 lisenin katıldığı elemede gençlere Kocaeli'ne dair kültür varlıkları, coğrafyası, tarihi, müzik ve yemekleri gibi birçok alanda sorular soruldu. Yapılan 30 soruluk sınavda birinci ise Çayırova Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

        Yarışmanın finali 13 Nisan'da Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Yarışmada birinci olan okul takımına Avrupa turu, ikinciye Balkan turu, üçüncüye ise Kapadokya turu ödülü verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler