Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, birçok kez dile getirdiği ve gerçekleşmesi için büyük çaba sarf ettiği projelerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek tek bahsetmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

        Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristlere yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nın 55'inci gününde şehit düşen Piyade Teğmen Muhammed Kır'ın cenazesine ve Erzurum'un 6'ncı İl Kongresi'ne katılmak üzere 16 Mart günü Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zaman ki gibi Dadaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze törenin ardından 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 3 binlik buz hokeyi salonuna gitti. Burada da coşku ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, şehrin kalkınmasına yönelik büyük hamleler yapan Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın daha önce birçok kez dile getirdiği ve gerçekleşmesi için çaba sarf ettiği projelerinden 2026 Kış Olimpiyatları, 2018 yılı yatırım programına alınan Erzurum Raylı Sistem Projesi ve Amerikan firması TESLA'nın alt taşeronu olarak elektrikli araçların şarj ünitelerini Erzurum'da üretilmesi müjdesini verdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Mustafa Ilıcalı şunları söyledi:

        "Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesinde bazı konularda kendisini bilgilendirmek için bir rapor hazırlayarak sundum. Hazırladığımız raporu Cumhurbaşkanımızın okuyup okumadığına dair özel kalem müdürlüğünden teyit aldık. Cumhurbaşkanımızın kongre salonunda yaptığı konuşma da bunu doğruluyordu. Kongre sonrası GERSAN Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kardeş beni telefon ile arayarak, 'Bizi ivmelendirdiniz size çok teşekkür ediyorum. Hele ki Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından bizim yatırımımızdan bahsetmesi, üzerimize düşen sorumluluğu kat ve kat artırmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu ifadesi İngiltere'de yankı buldu. İngiltere'de iş yaptığımız firmalar bizimle temasa geçerek sizin arkanızdan devlet var diyerek bize olan güvenlerini dile getirdiler. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımıza hız vermemiz zorunluluk haline gelmiştir' dediler. İnşallah peşinden koştuğumuz bu yatırım ve projeler Cumhurbaşkanımızın da desteği ile gerçekleşince Erzurum artık göç veren değil göç alan bir şehir olacak. Cumhurbaşkanımızın Erzurum'u ve Dadaşları ne kadar çok sevdiğini söylememize gerek yok. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin desteği sayesinde, kış oyunları merkezi olan şehrimizde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ve EYOF 2017 gibi önemli spor organizasyonları yapıldı. 2026 olimpiyatı neden olmasın."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler