Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Fen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesinde öğrencilere yönelik 'Şehitlik ve Gazilik' konulu söyleşi düzenlendi.

        Söyleşide Şehit annesi Şerife Altınalana, 'evlatsız yaşarız, aç yaşarız, susuz yaşarız ama vatansız yaşayamayız' sözleri öğrencileri duygulandırdı.

        Şehit ailelerinin de katıldığı söyleşide konuşan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise, "Şehitlik ve gazilik bir insanın erişebileceği en büyük makamlardan biridir şüphesiz. Ancak bu rütbe bir mazhariyet olup herkese nasip olmaz. Şehit, Allah'ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şahadet olunduğu için bu adı almıştır" dedi

        Her Müslüman'ın kalbinde Şehit olma arzusunun olması gerektiğini belirten Demir öğrencilere, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği uğruna canlarını feda eden Kahraman şehitlerimizin ve uzuvlarını kaybeden Kahraman gazilerimizin ülkemize yapmış oldukları büyük fedakarlıkları asla unutamayız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır'' diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler