Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bolu Valisi Aydın Baruş, geçtiğimiz Pazar günü oluşan göçükte bir kişinin hayatının kaybettiği bir kişinin de yaralanmasına neden olan linyit maden ocağında incelemelerde bulundu.

        Kaza, geçtiğimiz Pazar günü Bolu'nun Mengen ilçesi Gökçesu beldesinde bulunan özel bir işletmeye ait linyit maden ocağında meydana geldi. Göçükten yaralı olarak hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki İbrahim Değirmenci ile 41 yaşındaki Ali Işık'tan, Değirmenci kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından, Bolu Valisi Aydın Baruş ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, Gökçesu beldesine giderek göçüğün yaşandığı maden ocağında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

        Maden ocağında çalışan işçiler ile bir araya gelerek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Baruş, zor şartlar altında çalışan maden ocağı işçilerine güvenlik konusunda bir sıkıntıları olup olmadığını sorarak işçilerden bire bir bilgi aldı. Maden ocağında yaşanan göçük olayı ile ilgili gerekli soruşturmanın yapılmakta olduğunu ve sorumluların tespit edileceğini ifade eden Vali Baruş, "Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Can güvenliğiniz her şeyden önce geliyor. Güvenliğiniz yönünden bir sorun gördüğünüz zaman bunu hemen yetkililere bildirin" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler