Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İskenderun Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Hatay Valiliği tarafından finanse edilen 'Engelliyim, Engel Tanımam' projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

        Proje hakkında bilgiler veren Nur Bahar Sakcı engelli bireylerin toplumlardaki gerçekliğinin yadsınamaz olduğunu belirterek, "Ülkemizde devlet politikası bağlamında engellilere tanınan hakların Cumhuriyet dönemi itibariyle geliştirilmeye başlandığı görülmektedir" dedi.

        Engellileri sosyal hataya kazandırmak ve üretime katıp, hayata bakış açılarını değiştirmek istediklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, "Sosyal Destek Programı kapsamında Hatay Valiliğine sunulan ve Bakanlıkça uygulanması uygun görülen 'Engelliyim, Engel Tanımam' projemiz ile engelli bireylerimize halı/kilim, ahşap ve süs çalı yetiştiriciliği bölümlerinden oluşan engelsiz atölyemiz Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacaktır. Engelsiz atölyemizde düzenlenecek mesleki eğitimlerle engelli bireylerimizin istihdam edilebilirlikleri arttırılacak ve sosyoekonomik yönden gelişmeleri sağlanacaktır. Engelsiz atölyemiz İskenderun'da yaşayan tüm engelli bireylerimize yıl içinde sürekli hizmet sunacaktır" diye konuştu.

        Proje koordinatörlerinden Emine Gül ise proje hakkında bir sunum gerçekleştirerek, "İskenderun belediyesi olarak engelli bireylerimizin sorunlarının farkında olup, sorunları gidermeye yönelik çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

        'Engelliyim Engel Tanımam' SODES projesinin tanıtım toplantısına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler