Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazinantep'in Oğuzeli ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 21 Mart Nevruz bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

        Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, mesajında Nevruz'un Türk'ün öz bayramı olduğunun altını çizerek, bu bayramın Türklerin tarih sahnesinde yeniden şahlanışının simgesi olduğunu ifade etti. Başkan Kılıç, mesajında, "Nevruz, Türkün gönlünde yanan İstiklal Ateşinden dağları erittiği iradenin adıdır. Bu bayramda Türk Milletinin özü vardır, tarihi ve emaneti vardır. Nevruz, binlerce yıllık tarihi süreç içerisinde Büyük Türk milletinin ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugüne ulaşmıştır. Bu iftihar meselesi olan kutlu günümüz gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmamız gereken büyük bir mirastır. Türk tarihinde Ergenekon'dan çıkışını ve var oluş mücadelesini ortaya koyduğu iradeyi temsil eden Nevruz Bayramı, ayrıca baharın gelişinin de müjdeleyicisidir. Türk kültüründe yeni yılın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı Balkanlardan Orta Asya bozkırlarına, Adriyatik'ten Çin seddine, Kafkas yaylalarından Ortadoğu vadilerine, Kırım köylerinden Sibirya düzlüklerine kadar Türk'ün olduğu her bir coğrafyada coşkuyla kutlanmaktadır. Tarihiyle, coğrafyasıyla, şarkısıyla, şiiriyle, gelenek ve görenekleriyle Türk'ün bayramı Nevruz'u yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevidir. Bu vesile ile başta Oğuzelili olmak üzere tüm Türk Dünyasının, yeniden doğuşunu simgeleyen ve güzel günlerin müjdecisi olan Türk'ün Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen Nevruz Bayramını kutluyor, Türk coğrafyasına birlik, dirlik ve barış getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler