Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni kurulan Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı personeliyle bir araya gelen Genel Sekreter İlhan Bayram, "Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz, çalışma arkadaşlarımızla her zaman sahadayız" dedi.

        Haftanın bir günü farklı daire başkanlıklarının çalışanlarıyla bir araya gelen Genel Sekreter İlhan Bayram, son toplantısını, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı'nda yaptı. Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Mert Kanbur, şube müdürleri ve çalışanlar katıldı. Personelinin yaptığı işlerin önemine değinen Genel Sekreter İlhan Bayram, "Gelişmiş ülkeleri, az gelişmemiş ülkelerden ayıran en önemli özellik, onlar projeciliğe çok önem verirler. İşin başında adam gibi etüdünü yaparlar, o şekilde işe başlarlar. İşi de bitirdikten sonra en ufak bir sapma ya da değişiklik yapmazlar. Yüz liralık bir işin içinde proje on lira tutar. Ama projeyi iyi yapmazsanız, yüz liralık maliyet hatalardan dolayı ekstra maliyetler getirir ve sizi zarar üstüne zarar ettirir. Mühendislik hayatımda ben bunun sıkıntılarını çok gördüm. İşin temeli projedir. Proje olmazsa işin de bir anlamı yoktur. Bu nedenle bu kadar yatırım yapan bir Büyükşehir Belediyesi'nin Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı çalışanlarının yaptığı her işin önemi büyüktür" dedi.

        Etüt ve Projeler Başkanlığı'nın kurulmasıyla ilgili de konuşan Bayram, "Her daire başkanlığımızın kendi içinde bu birimleri vardı. Etüdün de planın da projenin de birbirinden ayrı olmadığını düşündük. Ve sonra bu birimleri tek bir çatı altında toplayarak Etüt ve Projeler Daire Başkanlığımızı oluşturduk. Bu birim iyi bir ihtisas birimi olacaktır. Yaptığı işlerle de Türkiye'ye örnek olacaktır" diye konuştu.

        Daire başkanlığı çalışanlarından beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Bayram, "Zaman değişiyor. İhtiyaçlar değişiyor. Bunlara bizim cevap vermemiz gerekiyor. 1960 yılların planlarını getirip, şimdi vatandaşa sunsak kabul görür mü? Elbette ki görmez. Bu nedenle biz de çağa ayak uyduracağız. Kendimizi geliştireceğiz. Son yeniliklerden haberdar olacağız. Okuyacağız, araştıracağız ve kendimizi geliştireceğiz. Projeci arkadaşlar sadece kalemde kağıtta kalmayacak. Sürekli araziye giderek yapacakları işi sahada da görecekler. Kağıtta işi çizmek kolaydır ama sahada o çizileni uygulamak kolay olmuyor. Projeci sahada onu bilecek" şeklinde konuştu.

        Çalışanlarla beraber daima sahada olduklarını belirten Bayram, "Kocaeli Türkiye'nin göz bebeği bir şehirdir. Her ilde örnek gösterilir. Ve canlı bir şehirdir. Her zaman ister. Biz bugün tamam işlerimizi tamamladık diyemeyiz. Her zaman yeni projeler üretmek zorundayız. Talep çok yüksek, bu hıza yetişmemiz gerekiyor. Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz, çalışma arkadaşlarımızla her zaman sahadayız" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler