Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de Orman Haftası kapsamında öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu.

        Her yıl 21-26 Mart tarihinde kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde fidan dikme etkinliği düzenledi.Etkinliğine Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

        Haftası içinde kent genelinde 5 bin adet çam fidanını öğrencilerle birlikte dikileceğini aktaran Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü;"Yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumak hepimizin görevi. Ormanı diktiğimiz kadar korumak zorundayız. Ormanı dikmek, korumak, yaşatmak hepimizin boynumuzun borcu. Biz o inançla yaşıyoruz daha nice geleceklere gölgesinde konaklayabileceği ağaçlar bırakmalıyız. Orman Haftası boyunca etkinliklerimiz devam edecek"dedi.

        Fidan dikimin ardından Vali Mantı, öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler