Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürülüğü tarafından 21 Mart, "Dünya Ormancılık Günü" düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Orman Haftası kapsamında minikler Aydın Şube Müdürülüğü'nün düzenlediği programla hem fidan dikti hem de ormanın keyfini çıkardı.

        Söke İlçesi Serçin Mahallesi İlkokulu öğrencileri ile birlikte Bafa Gölü Tabiat Parkı'nda düzenlenen programda öğrencilere orman ve tabiat konulu yaşlarına uygun kısa bir brifing verildi. Daha sonra fidan dikimi gerçekleştirildi.

        Bafa Gölü Tabiat Parkı Florasına ait türlerden seçilen fidanların bakım ve sulama işlemlerini yapacakları sözünü veren Serçin Mahallesi İlkokulu öğrencilerinden Ömer Yıldız ve Serçin Mahalle Muhtarı Mustafa Çay Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürü Özcan Mersin ve çalışanlarına teşekkür etti. Program kapsamında okullarının bahçesine fidan dikilmesini isteyen öğrencilerin talepleri doğrultusunda İl Şube Müdürü Özcan Mersin, okul bahçesinin de yeşillendirilmesi için okula dut, akasya, fıstık çamı, keçiboynuzu ve çınardan oluşan 110 adet fidan hediye etti.

        Çocuklarımıza tabiat ve orman sevgisinin aşılanması amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirten İl Şube Müdürü Özcan Mersin "İlimizin kaynak değerlerinden birisi olan Bafa Gölünde dikilen fidanlar bu coğrafyada yaşayan çocukların gelecekte kendilerine bıraktıkları bir miras olarak kalacak. Yaban hayatının geliştirilmesi, doğal yaşamın korunması ve tabiat eğitimi ile ilgili yapılacak olan tüm çalışmalarda öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Sağlamaya da devam edeceğiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler