Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında, '1315 Tevellüd' adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.

        İki perde halinde sergilenen tiyatro oyununda, Çanakkale Destanı'ndan önce Türkiye'de yaşanan sıkıntılı dönem, açlık, yoksulluk gibi konular ele alındı.

        Tokat yöresine ait, günümüzde de oyun havası olarak çalınan 'Hey On Beşli' türküsünün hikayesinin anlatıldığı tiyatro oyununda, Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığı dramatik bir tarzda sahnelendi. Çanakkale Savaşı'na katılan 15 yaşındaki çocuk askerlerin arkasından yakılan ağıtın da canlandırıldığı 'Tevellüd 1315' adlı tiyatro oyunu, izleyenlerden tam not aldı.

        Mustafa Arıkoğlu tarafından kaleme alınan ve iki perdelik sergilenen oyunda, Halil ile Hediye karakterleri üzerinden Çanakkale Destanı'ndan önce Türkiye'de yaşanan sıkıntılı dönem, açlık, yoksulluk gibi konular ele alınıyor. Şehitlerin yazdığı kahramanlık destanının ne gibi özveriler ve zorluklar ile kazanıldığının vurgusu yapılıyor.

        Salonda duygusal anlar yaşatarak büyük alkış alan oyuncular, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler