Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, vergi kayıplarına ve haksız rekabete yol açan kaçakçılıkla mücadelenin, toplumun ortak mücadelesi olması gerektiğini söyledi.

        Tarsus'ta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın ile birlikte 'Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı' afişlerini ilgili esnafa dağıtımını yapan Dinçer, vergi kayıplarının yanı sıra haksız rekabete de yol açan kaçakçılıkla mücadelede toplum desteğinin de büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. İlgili Bakanlıkça toplumda kaçakçılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 2 bin adet 'Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı' afişinin, ilgili meslek odalarına dağıtıldığını kaydeden Dinçer, "Bu bağlamda Tarsus'a gönderilen afişlerimizi de Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odamız ile birlikte esnafımıza dağıtımında aktif olarak görev aldık" dedi.

        Dinçer, açıklamasının devamında kaçakçılığın vergi kayıplarının yanı sıra haksız rekabete yol açarak ülke ekonomisine zarar verdiği gibi toplum sağlığına da önemli oranda tehdit ettiğini belirterek, "Bu nedenle kaçakçılıkla mücadele de kolluk birimlerinin inceleme, araştırma, takip ve operasyonları yanında, en önemli unsurlardan biri de ihbar, istihbarat ve bilgi toplanılmasıdır. Bu noktada kaçakçılıkla mücadele eden kurumlara toplum desteği verilmesi büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

        Bu anlamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 7 gün 24 saat ücretsiz aranabilen 'Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı' ile ilgili hazırlanan 2 bin adet afişin esnafa dağıtılmak üzere ilgili meslek odalarına gönderildiği ifade eden Dinçer, "Genel müdürlükçe hazırlanan ve toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen afişler, ilgili meslek odalarımıza gönderilmiştir. Söz konusu afişlerle oluşacak farkındalıkla suçla mücadeleye daha etkin katılımın sağlanmasını arzu etmekteyiz" şeklinde konuştu.

        Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hava, kara, deniz gümrük kapıları ile iç gümrüklerde kaçakçılıkla ilgili verilen mücadelede 2016 yılında 2 milyar 632 milyon 986 bin 985 TL, 2017 yılında ise 2 milyar 536 milyon 548 bin 806 TL tutarında kaçak eşya ele geçirildiği bilgisini aldıklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler