Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) Hürkuş Öğrenci Topluluğu, Dilbilim Öğrenci Topluluğu, Engelsiz Yaşam Topluluğunun ortak düzenlediği "Engel Değil Destek Olalım" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

        Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü İsmet Çavdar, engellilere yönelik farkındalığı artırmak adına pek çok çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Birim olarak engelli arkadaşlarımızın ailesi gibi her tür konuda onların yanında olmayı hedefledik. Gayretimiz de bu yöndedir. Birimimizde 90 tane engelli öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize Üniversiteye kayıt sürecinden mezun olana kadar her konuda destek oluyor, yanlarında duruyor, onlara yardım etmek için gayret ediyoruz. Gönüllü öğrencilerimizle birlikte dostluğu oluşturmak adına çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Çünkü Üniversitemizde okuyan farklı meslek sahibine mensup olacak öğrencilerimizin engelli arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde, birebir engellinin sorunlarını beraber çözebilsinler istiyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, zaten var olan engellerin daha da büyük engeller haline getirilmesi noktasına değindi. Prof. Dr. Yüksek, "Engelleri kaldıralım. Hepimizin olduğu gibi, engelli kardeşlerimizin de desteğe ihtiyacı var. Peki, neyi destekleyeceğiz? Hakikati destekleyeceğiz tabii ki. Rahmetli Necip Fazıl; 'Heykel destek üstünde, benim ruhum desteksiz' der. 'Heykelin bile maddi anlamda bir desteği var ama benim ruhum öyle dağınık vaziyetteki desteğe ihtiyacım var' der. O yüzden destek arayışları, hep bir arka planda daha büyük bir takım kavramları içinde barındırır. Engeller zaten varken bir de biz bunları çoğaltmayalım" diye konuştu.

        NEÜ Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yahya Çıkılı da konuşmasında, üniversite olarak engellilere yönelik çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. "Siz gençlerden şunu istiyoruz; zamanınızın bir kısmını engelli arkadaşlarınıza ayırabilir, onların problemlerini çözmek için ne yapılabilir diye düşünebilirsiniz" diyen Yrd. Doç. Çıkılı, bu programında bilgilendirme için önemli olduğunu söyledi.

        Programın devamında engelli öğrenciler yaşadıkları sıkıntıları söyleyip beklentilerini anlattılar. Program konuşmacılara NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek'in hediye takdimi ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler