Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Belediyesi, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparak, desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

        Bu kapsamda, Kütahya Belediyesi ile GÜRİŞ inşaat arasında Yamantürk Engelsiz Yaşam Merkezi yapım işi ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

        Engelli hemşehrilerinin sıkıntılarını ortadan kaldırmak adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Bizler Kütahya Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlar için yaşam alanlarını kolaylaştırmak, caddelerde, sokaklarda tüm kamu kurumlarında rahat bir şekilde işlerini görebilmeleri noktasında düzenlemeler yapıyoruz. Dernek başkanlarımız ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk. Şuan itibariyle Kütahya'da tüm derneklerimiz kendi imkanları ile Belediyemizin belli bir bölümünde hizmet etmeye kendi üyelerine yardım etmeye çalışıyorlar, ya da Belediyemizin göstermiş olduğu kendi imkanlarıyla farklı bürolarda faaliyetlerini sürdürüyorlar. Fakat bu bürolar onların yaşam alanlarını ve çalışmalarını ortaya koyabilecekleri imkana sahip değil. Bizde bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve söz konusu derneklerimizi tek çatı altında toplama kararı aldık. Bir çatı altında toplarken de sıradan bir yer olmasını istemedik, engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde parklardan da faydalanabilmeleri aynı zamanda merkeze biraz daha yakın olması amacıyla şuan Kent Park olarak kullandığımız alanı tespit ettik. Bilindiği üzere Kapalı Spor Salonu'nun, Gençlik Merkezinin, Evlendirme Dairesi'nin ve Yüzme Havuzu inşaatının devam ettiği böyle bir alanda oluşmasının uygun olabileceğini düşündük. Kütahya Kentpark 'ta bulunan Engelsiz Yaşam Ofisi toplam 2 bin metrekare zemin artı 2 katlı bir yapıdır.Zemin ve birinci kat engelsiz yaşam ofisi olarak kullanılıp, ikinci kat kent konseyi kullanımına ayrılmıştır" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler